18 Ağustos 2009 Salı

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)


İndie camiasının son yıllarda yere göğe sığdıramadığı gruplardan Animal Collective basitçe saykodelik pop mecrasında geziniyor. Yaratıcılığını takdir ettiğimiz grubu dinlemek çok da kolay değil. Susmak bilmeyen yumu yumu yumuşak vokal , ulayan beleyen back vokal ve akupunktur etkili bir sürü efekt, yapılarından dolayı birbirine benzeyen şarkılar, tekrar melodiler vs... Bunu metal dinleyen birinin söylemesi garip; karnaval havasını yansıtan albüm çok az dinlenmeli, fazlası kafa şişiriyor. Evet. Yine de parçaların içindeki tekrarlar ve ya katman katman yükselen klişe kreşendolar ya da salınımlar fena değil.

Açıkcası en fazla sevdiğim parça , daha doğrusu tek oluyor, Lion in a Coma ; bizim ritimlerimiz üzerine Avustralya aborjinlerinin ilginç çalgısı soundlu bişeylerle gayet yaratıcı bir çalışma. Albümü özetleyen ve ilk single olarak çıkan My Girls ile disko coşkusuna ucundan buluşan Brothersport da fena değil, dinlenebilir sınıfındalar.
Her zaman derim rock ve elektronikte İngiltere, metal müzikte de İsveç yüzünüzü kara çıakrmaz. Ama aradığınız deney , teknik ve sentez ise yüzünüzü amerikaya döneceksiniz.

6,25+/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder