1 Haziran 2008 Pazar

Godspeed You! Black Emperor - Slow Riot for New Zerø Kanada (1999)


GY!BE'nin sadece 2 parçadan oluşan bu EP si , dinlediğim ilk albümlerine göre vuruculuğu biraz daha az olmakla beraber karşımızda duran yavan , tatsız bir kayıt değil.
Yaklaşık 11 dakikalık Moya , grubun parçaları soundtrack kıvamında olduğu için hislerimi ve hissettiğim senaryoyu yazmam gerekecek, dramatik bir aşk parçası olmalı. Huzursuz, apokaliptik ve grubun simgesi yaylı giriş kesinlikle çarpık ve umutsuz bir aşkın filizlenmesini anlatıyordur. Ardından kısa bir inkar süreci ve direnilemez aşkı utangaç adımlarla tekrar alevlendirmek. Yukarı ve aşağı salınan melodilerle vals yapan çiftlerin doldurduğu düşsel bir balo ile umudun yeniden yeşermesi.
Diğer parça ise daha uzun, Blaise Bailey Finnegan III, grubun karakteristik özelliğini taşımakla beraber sokak röportajı sample'ını uzun tutarak ve parça boyunca dağıtarak içeriğiyle politik bir bildirge özelliğini sergiliyor. İlk albümdeki Providence parçasının girişinde röportaj yapılan adamla BBFIII'deki kişi aynı. ABD devletine, yargı sistemine sövüp sayan adam, kendi yazdığını iddia ettiği bir şiirle röportajı sonlandırıyor. Yalnız şiirin Blaze Bayley tarafından Iron Maiden'ın Virus parçası için yazdığı lirik olması ironik bir detay.
Albüm kapağındaki İbranice cümle de Eski Ahitten alınma imiş. And, lo, it was waste and void demek olup evrenin yaratılmadan önce ıssız ve boş olduğunu belirtiyormuş. Zaten grubun beyinlerinden biri Batini bir Yahudiymiş. Felan filan. Bu kadar magazin yeter.
Turkeeyy, eight points.

(8,0/10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder