Her daim güzel bir kapakla çıkan derginin bu sayısı biraz da öyküleri sayesinde en şık sayılarından biri oluyor. Ayrıca yazarı Caroline M. Yoachim olan çeviri bir öyküye de yer verilmiş. Puantiyeli Plastik Bir Şemsiye (Mevsim Yenice) ve deneyimli isim İsahag Uygar Eskiciyan'ın ilüstrasyonlu kısacık eseri Asansör Zaafı özellikle isimleri hatırlanması gereken hikayeler. Fanzinin yarısı her zamanki gibi şiirlerden oluşmakta. Eşref Yener (ve her Fransız çingenedir biraz/ve her çingene elbette endülüs), Güray Özçelik, Suhan Lalettayin, Onur Sakarya, Can Küçükoğlu, Elif Karık, Fatih Kök şiirlerini ödünç veren isimler.
İlhan Berk'in etkileyici mısrasından ismini alan Dün Dağlarda Dolaştım
Evde Yoktum elektronik mecrada Murat Çelik yönetiminde çıkmış bir şiir bülteni. Poetik yazılar nispeten az olsa da bulunmakta. Deneysel modern bir çizgi takip ediyorlar. Murat Çelik'in yanısıra Salim Nacar, Muhammet Özmen, Ümit Erdem, Usame Söylemez, Can Küçükoğlu, Ertuğrul Rast, Tayfun Aksay, Samet Aydın, Ümit Güçlü, Bilal Söylemez, Gary Snyder, Oğuz Demirel, Faizal Lulat, Anita Sezgener, Nazlı Hamurcuoğlu, Filiz İzem Yaşın, Petek Sinem Dulun, İsmayil Sakin, Ali Erbil, Keith Waldrop, Ercan Y. Yılmaz imzalarına rastladığımız isimler. Elbette somut şiir örneklerine yer vermeyi de atlamamışlar. Ümit Güçlü'nün Parmak İzi, Gary Snyder'ın Dağlarla Selamlaşma tercümesi, Muhammet Özmen'in Irz-ı Hal'ı, Murat Çelik'in Evler Evler'i, benim için öne çıkan eserler. Yalın ve sade tasarımıyla öne çıkan bülten yayın hayatını sonlandırmış.
Aylak fanzin hoş bir öykü fanzini. Her iki sayısında da beşer öyküye yer vermiş. Birbirlerinden farklı tarzlar olsa da çoğunun kurgusu iyi. Eski kelimelere takıntılık ya da laf kalabalığı gibi getirilebilecek eleştiriler olsa bile dediğim gibi kurguları yanısıra akılda kalıcılıkları, samimiyetleri, sahicilikleri öyküleri keyifle okunur hale getiriyor. Daha fazlasına denk gelsem hevesle okurum yani. Şehrazat Naile U'nun Ağaçsızlık ve Mert Su Kılıç'ın Ömür Sayacı, gerçekten sıkı eserler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder