23 Ağustos 2015 Pazar

Bernhard Hennen - Ejderha Elfleri II

İlk cilde puan verseydim, 6,50 verirdim. Her ne kadar aksiyon artsa da bu cilt skalayı daha da düşürüyor maalesef. Çünkü ilk cildin sonunda Nandalee ölmemiş. Hocası Gonvalon ile umutsuz bir aşk yürütmeye çalışıyor. Favori karakterimiz Artax romanda kendine daha az yer bulabilmiş. O da aşk meşk olaylarından ayrı kalmamış. Barbar prenses Shaya ile aşkı da Nandalee'den az olmasın hayli dramatik. Fakat kitabı hayal kırıklığı abidesine çeviren şeyler bunlarla sınırlı değil. Bu cildin sonunda da hikaye kesinlikle sona ermiyor. Bu durumda devamı olmadan okumaya başlamak yersiz, gereksiz.
Özetin özeti ise sanırım şu şekilde anlatılabilir.
Ejderlerin bir tanesi Alp'lari öldürmeye devam ediyor. Nandalee en büyük ejder Karanlık'ın ki diğer adı da Gece Uçuşu müridi oluyor. Büyü olarak da güçleniyor. Karanlık ise kehanete göre kendi sonuna getirecek olmasından kuşkulansa da Nandalee'ye destek atıyor. Bu büyük ejder Alp'lerin yok olmasının farkına varıyor ama tam da istenildiği gibi katledenlerin Devanther olduğuna kanaat getiriyor. Nandalee Karanlık tarafından alıkonunca aşk yaşamaya başladığı talihsiz Gonvalon'a bir kuş aracılığıyla hala yaşamakta olduğunu belli ediyor. Gonvalon ise korkuları ile beslenen korkutucu bir ulu ağaça kendini teslim ederek kızın izini sürüp Karanlık'a ulaşıyor. Bu süreçte ona yardım eden Lyvianne'nin Gonvalon'un annesi olduğunu Gonvalon olmasa bile biz öğreniyoruz. Tek ejder için çalışan ejder elflerinin kuralını çiğneyerek Gonvalon Karanlık için çalışmaya başlıyor ve bu ihaneti kitabın sonuna geldiğinde asıl patronu Altın'ın Lyvianne'ye onu öldürmesi için direktif vermesiyle sonuçlanıyor. Gonvalon, Nandalee ve onların zayıf ama büyü konusunda potansiyel gösteren arkadaşı Bidayn, Nangog dünyasına gidip insanların istilasını gözetliyorlar. Ve orada insanların doğayı yoketmesine karşı mücadele eden yeşil ruh ile iletişime geçiyorlar. Diğerleri buna inanmasalar da Nandalee ve Karanlık aslında bu dünyayı yöneten büyük bir gücün onlarla işbirliği yapmaya çalıştığının farkında.
Artax da Shaya ile koklaşıyor. Çatışmalara giriyor felan. Tarihi belirlenmiş Luwienlilerle yapılacak savaşı boşuna engellemeye çalışıyor. Seçenek kalmayınca sonunda Luwienlilerin çelik silah üretme endüstrisini çalmayı başarıyor. Korsanlardan devşirdiği Volodi isminde bir barbarın sayfaları dolduran şimdilik gereksiz görünen maceraları Atrax'dan rol kapıyor. Atrax'ın sarayını yöneten adamın elf casusu olduğu Devantharların gözünden kaçmıyor. Onu izlemekle yetiniyorlar. Artax'ın hava donanması yeşil ruhun etkilediği bulut toplayıcıların isyanı yüzünden büyük hasar görüyor ve en güvendiği yardımcısı Juba hayatını feda ediyor. Gonvalon,Nandalee ve Bidayn'lı grup ile Artax-Shaya-Volodi ekibi karşılaşsa da düşman kamplarda yer alıyorlar.
Cüceler ise silahlarını daha da geliştirip ejder avlamaya devam ediyorlar. Yavaş yavaş içlerindenbiri kral olma yolunda ilerliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder