16 Haziran 2015 Salı

Avicii - Singles

You Make Me (2013)

DJ müziği günümüzün pop müziği oldu olmasına da sadece dinleyeni kulağından tutup müziklerine sürüklemediler, kendileri de müziklerini popüler normlara yaklaştırdılar. Bir bakıma uzlaşma söz konusu. Bazı isimler yıllardır ısrarı sürdürerek DJ müziğinin popülerleşmesine ön ayak oldular. Ama arkalarından gelen yeni genç isimler de bu fırsattan yararlanmasını bildiler. Bunlardan biri de Avicii yani Tim Bergling oldu. Ödüllere şana şöhrete paraya doymadı mübarek kısa sürede. Salem Al Fakir vokal desteğiyle çıkardığı bu single'ı ise hiç sevemedim. O yüzden öyle. Basit, klişe, vasat, güvenlikçi. Onunda çok da umrunda. Bir de sound olarak buna benzeyen ördekli bir klip var. Kiminse artık. O daha güzel.

2,0/10

Addicted To You (2014)

Vokallerde bu sefer Audra Mae, bilir misiniz bilmem. Soul ve folk tınılarında güzel nostaljik bir havası var. Thelma ve Louis temalı klibiyle de bu yüzden iyi gidiyor bu şarkı. Amy Winehouse'dan Lana Del Rey'e uzanan çizgiden biraz da biz nemalanalım anlayışında olsa da fena değil. Avicii'nin albümünün dördüncü tekçaları.

5,0/10



Wake Me Up (2013)

Hepimizin Avicii'yi tanımasına neden olan çıkış parçası bu başarısını yaratıcı ekip çalışmasına borçlu. Aleo Blacc isminde soul sanatçısı bir vokal, akustik gitarıyla Incubus gitaristinin katkısı ve altyapı olarak country. ALtyapıya uygun olgunlukta sözler. Akıllıca bir kulüp kreşendosu. Tabi üzerine ince ince işlenmiş bir marketing stratejisi. Son dönemde birbirini tekrar eden samplelarla asıl şarkıyı bırakın birbirlerini dahi sömüren  dans şarkılarını düşündüğümüzde, Faul&Wad Ad vs Pnau'nun Changes'ındaki melodiyi sonrasında kaç kez başka şarkılarda duydunuz örneğin, bu şarkı başarısını gayet hakkıyla hakediyor. Belli bir orjinallik taşıyor en azından.

5,75/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder