12 Haziran 2011 Pazar

Barış Müstecaplıoğlu - Perg Efsaneleri III: Bataklık Ülke


Büyük çoğunluğu tehlikeli bir bataklıktan ulaşan ve yerlisi insansı lakin değişik bir ırktan oluşan ülke konsepti ve bu ırkın sekter çatışma içinde kutuplaşması etrafında şekillenen konunun ilgi çekiciliğini inkar edemeyeceğim. Hemen hikayeye geçelim.
Leofold, Nume, Nela ve elinde Mederan'ın sırrını bataklık ülke'de bulabileceklerini düşündükleri esrarengiz büyücüye aktarma görevini üstlenmiş Guorin, avcı kaptan Korman'ın gemisiyle yola çıkarlar. Baştan söyleyeyim, serüven boyunca Nela ile Guorin'in yakınlaşmasına tanık oluruz. Grubumuz bazı denizcilerle bataklıklarda kaybolmuşken ve yaratıklar tarafından saldırıya uğramışken çocuksu görünümlüBurfen halkından müteşekkil bir grup tarafından kurtarılırlar ve kampa getirirler. Aradıkları büyücünün arada bir kamp yakınlarına geldiğini öğrenirler. Kampın ehtiyar lideri adadaki politik durumdan bahseder: Deniz ve Gök tanrısına tapınım etrafında bölünen iki şehrin hakimiyetindeki adanın savaşın eşiğine geldiğini, emir denilen hükümdarların taşıdıkları tanrısal gücü dini bağnazlığa dönüştürdüklerini öğrenirler. Bu kamp ise baskıdan kaçan Burfenler tarafından oluşturulmuş gizli bir özgür bölgedir. Emirlerden birinin oğlu kaybolmuştur ve diğer emir suçlanır. Oğlu kaybolan emir bataklıklarda saklı dev savaşçıları uyandırmak için ayinlere başlamıştır bile. Ki bu güç diğer şehrin emirine de kendi tanrısı tarafından ihsan edilmiştir. Dolayısıyla bu savaş adanın görüp görebileceği son savaştır. Grubumuz büyücüyü beklerken emirin kayıp oğlunu bulma ve savaşı önleme görevini üstlenir. Ancak hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Emirin oğlu aslında babasından kaçmıştır. Emir oğlunu öldürtmeye çalışarak bağnaz savaşı için bahane yaratmaktadır. Neyse, emirin oğlu binbir meşakkatten sonra bulunur bulunmasına ama burfenler emirlerine ölesiye bağlı olduğu için bir çözüm ortalıklarda görünmemektedir. Korman'ın efsane gemisinin önündek sihirli aslan heykeli canlandırılır, şehre salınır, emir büyüyü bitiremeden öldürülür. Oğlu gelir yeni emiriniz benim der, savaş olmaz. Evet sonu pek bir garip.
Grubumuz büyücüyü beklerken Perg dışından gelen biri büyücünün ağır yaralandığını ve bekledikleri Merderan'ın sırrı aracılığıyla sonunda savaşı kazanabileceklerini iletir. Onları deniz anasına benzeyen bir uzay gemisi ile alır. Yani 4. kitaba geçiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder