1 Ekim 2015 Perşembe

Erkin Koray - Singlelar 2

Kıskanırım / İlahi Morluk (1971)

Sevmedim hem de hiç sevemedim. Beatles görmüşçesine çığıran genç kızlara ithafen İlahi Morluk, eski ve özelliksiz bir rock'n roll şarkısı aslında. Böyle efektlere hiç gerek yok, Canlandırma değil gerçekse daha da vahim. Kıskanırım sayesinde ise kendimizi bir Bağcılar düğününde felan buluyoruz. En iyisi bu bahsi uzatmadan kapatalım reca ederim lütfen.


Hor Görme Garibi / Züleyha (1972)

Erkin Koray'a oldukça ilginç bir grup eşlik ediyor: Ter. Cazır cazır fuzzy gitar tonu ile alevler içinde bir performans sergiliyorlar. Her ne kadar vokal ile grup aslı Orhan Gencebay'a ait olan o ünlü Hor Görme Garibi yorumunda ayrı tellerde çalsalarda ortaya çıkan iş harikulade. (bu kelimeyi yazabilmek için sözlüğe baktim vallahi) Vokalin ekosu ve arkadaki kuduruk hard rock uyumsuz bir çekim oluşturuyor, mıknatısın zıt kutupları gibi. Züleyha ise bir kat daha mükemmel bir yorum. Her şeye bi kulp bulurum, buna bulamadım. Kulpsuz bu yafu.


Gönül Salıncağı / Hayat Bir Teselli (1976)

Araya bir kaç sene boşluk bırakıyoruz. Kemanlarla birlikte klasik musiki ayarında başlıyor Gönül Salıncağı. Kısa sürede Erkin Koray'ın çatallı sebebiyle yine melodi popüler bir ezgiye dönüşüyor. Hayat Bir Teselliile birlikte oryantal dramanın dibine vuruyor meyhane köşelerine çekiliyoruz.

5,0/10 , 9,50/10, 7,50/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder