30 Nisan 2009 Perşembe

Yasemin Mori - Hayvanlar (2008)


Son yıllarda Türk rock müziğinde en heyecan verici çıkış Yasemin Mori tarafından gerçekleştirildi. Güzel ama bazı anlarda fazla iddialı sesi ile dikkatimizi çeken sanatçıyı aslında pop-rock kategorisinde değerlendirmek lazım. Dinlerken 80'ler Avrupa "ne nanan na" tarzı soundu hatırlarken diğer yandan da şarkıcının ilk başta adlandıramadığım esin kaynakları alelade gözönünde beliriyor. Biraz ekşisözlükten kopya çekince Deniz Arcak ya da Vega diyebiliriz. Yalnız bu tınılar basitçe kopyalamak ya da örnek almanın uzağında, sadece dinlerken aklınızın bir köşesinde takılan mefhumlar bunlar.
Çıkış parçası Aslında Bir Konu Var albümün çoğunu özetleyen güzel bir parça. Bu temsilin dışındaki en önemli şarkı ise süper ötesi sarhoş masası marşı Arjantin tabiki. Diğer dikkat çeken parçalar ise ilginç bir başlangıcı ve damar nakaratıyla Mutsuz Punk ile genel sounda yakın Kuzgun.
Olması gerekenden biraz kısa bulduğum albüm yeni bir isim için iyi bir başlangıç. Fakkat yirmi küsur seneye sığan deneyimlerden çıkan ilk albümün ardından genelde sönük eserler üretmeye meyillenen sanatçılardan (sebepler ayrı bir tartışma konusu) oluşan piyasa da kalıcılık soruları üşüşmekte kafaya.
Ümitliyiz...

8,50+/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder