11 Nisan 2009 Cumartesi

Murat versus Murat versus Murat (2002)

Murat Göğebakan - Ayyüzlüm

İtiraf etmek gerekirse 90'larda yeniden doğuş yaşayan Anadolu rock akımına da Murat Göğebakan'a da önyargılıydım. Allahaşkına aksandan ve yüksek sesli çığrıştan kaynaklı vokallere nasıl katlanılır ki? Evet ama bazı parçalara güzel uyuyor. İşin asıl güzel tarafı ise daha sakin ve türkü formatına yakın şarkı düzenlemeleri yani işin mutfağı. Albümle aynı adı taşıyan parçanın yarı cover olduğunu zaten biliyoruz. Zaten bu parça sayesinde albüm çok satmıştı diye hatırlıyorum. Ek olarak Namus Belası yorumu da içeriyor albüm ki zayıf bir performans olmuş gibim sanki. Genel olarak fena değil.



Murat Kekilli - Yedialtı


Kişiliği karakteriyle gerçekten saygı duyduğum bir sanatçı olan M.Kekilli'nin bu üçüncü albümünü dinledikten sonra şunu söyleyebilirim ki albüm ordan burdan duyduğumuz Salını Salını ya da Çılgın gibi şarkılarla hoş ve hatta pop soundlu gibi dursa da bir problem taşıyor. Sanki kaba bir formülasyon var ve parçalar limitli bir şekilde bu hattı takip ediyor. Sadece Alır Seni Boşarım ve Söyleme sınırları zorladığı için daha ilgi çekici. Bununla birlikte Bir Çift Turna'nın içine serpiştirilmiş rif gaz, Kapat Kapıları'nın girişi fena değil gibi parça parça yorumlar getirebilirim. Genel olarak ise "generic".

Murat Yılmazyıldırım - Cennet

Uzun süredir bu kadar zor dayandığım, yer yer işkenceye varan bir albüm dinleme deneyimi yaşamamıştım. Bunun bir sebebi uzunluğuysa diğeri de vokalin ciyaklamalarının kontrolden çıktığı anlardır. Halbuki albüm Kanrevan İçindeyim, Canan, Acıdan Doğar İnsan gibi kalburüstü şarkıları içeriyor. Düşlerin Ressamı ya da Düş Sokağı Sakini ya da neden kendi adına sıfatlar yakıştırdığını bir türlü anlamadığım Murat Yılmazyıldırım bir fırsat kaçırmış, vokalleri azaltıp akerdeon, mızıka ve biraz da yoğunluğu arttırılmış gitar gibi enstrümanlara izin verse idi, çığlıklarını ahları hohları azaltsaydı güzel bir ürüne dönüşebilirdi. Genel olarak progresif öğeler bile kurtaramaz onu.

Yarıştık, eğlendik, peki hangi Murat kazandı? I. Murat, II. Murat yoksa III.Murat? Hehehe
Yukarıdaki sıralamaya bakın lütfen.

7,0/10 - 6,25/10 - 5,50/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder