8. sayısı aşk şiirleri antolojisi maksadıyla hazırlanmış. Bununla birlikte eserler sadece şiirlerle sınırlı tutulmamış. Ayrıca aşk şiirleri başlığı altında büyük ustaların alıntılanıp durulan şiirleri yerine yeni şiirlerin tercih edilmesi önemli bir fark oluşturuyor. Cihat Albayrak, Ahmet Bozkurt, Arzu Eşbah, Atilla Yaşrin, Hatice Çay, Yusuf Bal, Mavi Tuğba Ateş, Mehmet Türkmen, Müştehir Karakaya, Hakan Kartal, Rasim Demirtaş, Selami Ay, Selma Ülger, Umut Aydın, İlknur Karanfil, Yelda Karataş, Mustafa Gökhan Tosun, Emre Gürkan Kanmaz, Ayşe Ünsal, Çağlar Biber, Lütfi Bergen, Necip Tosun, Nurdal Durmuş, Mürsel Ferhat Sağlam, İlker Nuri Öztürk, Almila Erdem, Gülşen Çağan, Leyla Arsal, Mehdi Akan, Müzeyyen Çelik, Hakan Bilge, Esra Pak sayıya kalemini ödünç veren isimler.
10. sayıda şiirleriyle yer alan isimler: Müştehir Karakaya, Cihat Albayrak, Adige Batur, Esra Pak, İclal Tiryaki, Abdülkadir Üstündağ, Cahit Tan, Gülşen Çağan, İnci Erkan Taş, Zelal Akgün, Mehmet Türkmen, Pınar Doğu, Rukiye Bakır, Şen Çakır, Yelda Karataş, Yaşar Bedri, Yasin Börekoğlu, Yasin Altunbay, Kemal Acar, Lütfi Demir, Hızır İrfan Önder, Yunus Ünsal, Aziz Küçük, Emine Köseoğlu.
Önyargı ve farklı bakış açılarına dayalı öyküsüyle İbrahim Sarp Baysu, denemesiyle Emre Gürkan Kanmaz ,Ebru Kayır, Ayşe Ünsal ve Fatma Tanrıkulu, Uçan Üniversite isimli kitap kritiği ile Emre Adaklı, Hilmi Yavuz'un Yolculuğun Yolculuğu ismindeki şiirini irdelendiği yazısıyla Atilla Yaşrin, köylerde kadın olmanın zorluğunun vurgulandığı öyküsüyle Semrin Şahin, annesini kaybetmiş bir çocuğun diliyle yazdığı öyküsüyle Meltem Dağcı, kitap eleştirisiyle Selin Gamze Aşkın, yer bulabilen diğer isimler oluyor. Ayrıca Genç Köşe başlığı altında genç kalemlerden bir şiir ve bir öyküye yer verilmiş.
11. sayıda Sedat İpek, Mavi Tuğba Ateş, Mehmet Türkmen, Cahit Tan, Beyza Hilal Nur Dindar, Ferda Balkaya Çetin, İclal Tiryaki, İlknur Karanfil, Yunus Ünsal, Leyla Arsal, Hakan Şahin, Pınar Doğu, Tuba Küçük, Arif Onur Solak, Yaşar Bedri, Öztekin Düzgün, Yusuf Bal, Nurten Çakır, Murat Gil, Hasan Bozdaş, Eşref Yener, Emre Gürkan Kanmaz, Şahin Sevim, Cengizhan Genç, Özlem Aydın gibi isimlerin şiirleriyle birlikte deneme, inceleme ve öykülerde Gülnaz Eliaçık, Semrin Şahin, Esra Pak, Abdülkadir Üstündağ, Emrah Adaklı, Meltem Dağcı, İbrahim Sarp Baysu, Nevin Akbulut, Gül Esen Kılıç, Beyza Alioğlu, Akın Akar, Kamuran Başdemir, Sefa Tokat, Ayşe Ünsal, Cihat Albayrak'ın isimlerine rastlıyoruz.
13. sayı İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar nedeniyle hayatını kaybeden tüm sivillere ithaf ediliyor. Müştehir Karakaya, Mehtap Altan, Yusuf Bal, Gülnaz Eliaçık, Semrin Şahin, Ünal Dereli, Esra Pak, Abdülkadir Üstündağ, Okan Alay, Ümmü Erva, Meltem Dağcı, Umut Talha Sevgi,Emre Gürkan Kanmaz, Tekin Parmaksız, Akın Akar, Emrah Adaklı, Saliha Güngör, Merve Yalçın, Cihat Albayrak, Ayşe Ünsal düzyazılara imza atan isimler. Şiirlerde ise Abdurrahman Adıyan, Sedat İpek ,S.İclal Tiryaki, Mehmet Türkmen, Cihat Şit, Özge Elif Ceylan, Hasan Bozdaş, Ahmet Can Altıok, Emre Küçükoğlu, Sena Karataşlı, Ferda Balkaya Çetin, Devrim Horlu, Zeki Altın, Beyza Hilal Nur Dindar, Adige Batur, Leyla Arsal, Beyza Alioğlu, Murat Tolak, Hasan Bozaslan, Özlem Aydın, Arif Onur Solak, Ayşe Ceylan Kebeli'nin isimleri görülüyor. Düzyazıların hacminin artış gösterdiği bu sayı ayrıca edebiyat dergileri üzerine bir soruşturma da içermekte.
16. sayı ise yerel bir şair Ercişli Emrah'a, onun adına verilen ödüldeki şiirlere ve halk edebiyatından çağdaş örneklere ayrılmış durumda. Edebiyatımızda çok da işlenmeyen folklördeki eksikliği kapama uğruna bir tuğla niyetine bu sayıyı kotararak mühim bir rol üstlenmişler. Daha önceki sayılardaki bir kaç istisna dışında zayıf yönleri olan inceleme dalını, Ercişli Emrah'ın şiirlerinin, hayatının irdelendiği yazılarla yer vererek gidermişler. Seçkiye bu sayıdan örnek almıyorum. Zira çoğu şiiri ve aşığın hikayesiyle saklanması gereken bir nüsha.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder