1 Şubat 2015 Pazar

İnci Delemen - Antik Dönemde Beslenme

Eski Yunan ve Roma medeniyetleri ağırlıklı bu incelemede sadece o çağlardaki insanların nasıl beslendiklerini değil mutfak araç gereçlerini, yeme içme alışkanlıklarını ve şölen adabını da okuma fırsatını buluyoruz. Kısacası yemek kültürü tümüyle kapsanmaya çalışılmış. Sürpriz olarak da yemek tariflerini hatta ve de hatta bir yemek daveti menüsünü bile içeriyor. Bu kitapçık vasıtasıyla örneğin nasıl domates, patlıcan gibi bugün mutfağımızın vazgeçilmezleri haline gelen sebzelerin ancak Amerika'nın keşfinden sonra oradan tüm dünyaya yayılması gibi, Akdeniz coğrafyasında antik çağda bazı meyvelerin, baharatların da her yerde yetişmediğini ve aşılama yöntemiyle yaygınlaştırıldığını öğreniyoruz. Eski Romalıların nasıl bazı baharatların neslini kuruttuğu gibi şaşırtıcı detaylarla kitap zenginleştirilmiş. Ayrıca bolca yer verilen resimler ile birlikte iştah açıcı bir okuma bekliyor okuyucuyu, uyarması benden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder