11 Temmuz 2010 Pazar

Kanye West - 808s & Heartbreak (2008)


Rap müziğiyle matrak olanlar ve parti havasını taşıyanlar dışında pek alakam olmadı. Albüm bazında değil de klipler üzerinden konuşuyorum. Wu Tang Clan, Snoop ya da ismi bu aralar he neyse, Miss Elliot gibi isimleri örnek gösterebilirim. Bir de 90'larda klasik müzik ile hip-hopu kaynaştıran hoş bir soundtrack projesi vardı. Bir kaç sene önce ortalığı sallayan bu albümün dikkatimi çekmesinin sebebi ise tabiki Love Lockdown. Romantik bir hip hop olabilir miydi? Olabilirmiş. Zaten bu albüm başarısını büyük oranda hip-hopun sulandırılmasına ve poplaştırılmasına borçlu.
Albümü baştan sona dinlemeye hiç tahammül edemedim. Auto tune mu nedir ismi robotik ve tiz vokal, tempo düşüklüğü, çocuksu sözler ve bayık besteler yüzünden olsa gerek.Yine de katlanabilirlik katsayısı biraz yüksek, bazı anlarda Paranoid, Welcome to Heartbreak gibi birkaç şarkı daha vasatın üzerine çıkabiliyor.
Amacı görebildiğim kadarıyla minimalizm, basitlik, aşk acı soslu lirikler yoluyla gençlere ve genel kitleye yaklaşmak. Ama gerçek hip hopçuların bile eleştirdiği bir albüm olduğunu da unutmamak lazım.

4,50/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder