13 Temmuz 2009 Pazartesi

germe beni, Gerçek!, çekemem seni


Pompoko

Nedense canlandırma ve anime filmler izlemişim bu ara. Pompoko, Japon efsanelerinden esinlenerek bir grup rakun'un habitat alanlarını tehdit eden Tokyo'nun yeni banliyo inşaatına karşı umutsuz savaşımını konu alıyor. İnsan gözüne rakun şeklinde gözükselerde aslında şepşeker ayıcıklara benzeyen güzelim yaratıklar gizli şekil değiştirme becerilerini geliştirmeye çabalarken mücadele tekniklerinde de uzmanlaşmaya çalışıyorlar. Ve ortaya eğlenceli ve her nedense rakun cinsel organı takıntılı bir seyir ortaya çıkıyor. Eğlenceli ve dokunaklı. Bir topluluğu konu aldığı için karakterlerin zayıf kalması da ilk göze çarpan, demin belirttiğim takıntıyla birlikte, olumsuzluk.

Film Noir

Çok modern bir animasyon. Hafıza kaybı ile kendine geldiğinde bir polisi öldürmüş olduğunu farkeden adamımız ortadaki bu gizemi çözmeye çalışıyor. Ve hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfediyor. Çizimler ismin ipucu verdiği gibi karanlık, yağmurlu bir şehirde geçen klasik dedektif filmlerine benzetilmiş. Bu bir tarz zaten, biliyorsunuz. Karakter canlandırmaları ise özellikle basit tutulmuş. Fakat bu karakterlerin hareketlerindeki tutukluğu mazur göstermiyor. Çocuklara "anne hani beni leylek getirmişti" soruları sormasına mahal verecek sahneler içermekte. Fena değil.

Ice Age 3

Güzeeeel, eğlenceli ve yeni bir karakter var, Buck! En azından CD'de bilgisayarda felan izleyin. Ama perdede izlediğinizde ayrı zevk alacaksınız. Yan koltuklarda filmi izlemeye ebeveynleriyle gelmiş veletler de cabası!

Şaşkın İmparator

TV'de izledim. Aztek ya da Maya ya da İnka, hepsini karıştırırım, kralı genç bir veledin bir komplo sonucu lamaya dönüşmesi ve hiç güvenmediği ama yardımına mecbur kaldığı bir köylü ile tahtı geri alma macerasına katılımını işliyor. Eğlenceli. Ama uyarıyorum, çocuklara yönelik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder