8 Haziran 2009 Pazartesi

Böh dersem şaşırır mısın?

Melekler ve Şeytanlar
Kitabını bilinçli bir kararla okumayan bir insan evladı olarak filmden zevk aldığımı belirtmem gerek. Sonuçta kitaptan sinemaya uyarlamanın zorluğunu, yumurta kabuğuna karpuz sığdırmaya çalışmanın güçlüğünü herkes biliyor. Tamamiyle önyargısız bir değerlendirme ile ortanın solu sağı değil üstü nitelemesi uygun düşecektir. Kitabında detaylı ve kafa karıştırıcı olduğunu düşündüğüm ipuçları basitçe işlenmiş olsa bile sıradan izleyiciye özellikle belli bir aşamada ağır gelecektir. Tam sıkıcı eleştirmen ağzı kullanmışım hah ha. Ayrıca artık genel olarak hoşlanmadığım kötü adamı bul şaşırtmacası beni rahatsız etmekle birlikte bu filmde kullanımı en azından nefretimi kazanmadı. Baştan beri yönetmenin niyetiyle çeşitli yanlış yönlendirmelere tabi tutulsak da zeki bir izleyici filmin ikinci yarısında pek çok şeyi çözecek aşamaya gelecektir. Hah ha sıkıcı yazmaya devam ediyorum hala hah.

Kartal Göz

Teknoloji, doğru verilerden yanlış bir çıkarsama yapsa ve insanların iyiliği için ufak tefek ölümleri nüans olarak kabul etse ne olur. Spoiler olur :-))
Fena değil ama batı cephesinde yeni bir şey yok. Spielberg'in yapımcısı olduğu filmde en azından başlarda seyirlik bir macera izliyoruz. Fragmanı süperdi yalnız.

Dragon Wars (D-War)

2. sınıf bir film olduğunu biliyordum. Godzilla benzeri yaratıkların şehri basması gibi bir felaket senaryosunun filmi izlenebilir kılacağını düşünmüştüm. Ayrıca yeni bir film bu. Herhalde oyunculuk, metnin sürükleyiciliği konusunda yönetmen bir şeyler öğrenmiştir. Koca bir hayırrr! Bazı efektler güzel, biraz. O kadar. Eğlencelik bile değil.

Beter Böcek/ Blade bilmem kaç

TV'de izlediğim filmlerden çocukluğumuzun efsane filmi Beter Böcek'i tekrar izlemek hoştu, güzeldi. Lakin o canavarların oyun hamurundan yapılmış olması, daha doğrusu bunun yeni farkına varmam pek şaşırtıcıydı. Ellere varda bize yok mi? yemek sahnesi hala müthiş.
Blade iki ya da üç neyse , geçmişten Dracula'yı uyandırıyorlar da Blade ile kapışıyor. Yanına rakam geldikçe kötüleşen serinin bu filmini izlemek yine de hayal kırıklığı yaratmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder