28 Mart 2009 Cumartesi

Ergun Candan - Antik Mısır Sırları


İtiraf etmeliyim ki bu kitabı e kitap formatında ve tamamiyle fantastik zihinle okudum. Hatta sonlarına sadece biraz göz gezdirdim.
Şimdi şöyle: dünyada ve ülkemizde ezoterik bilgilerle uğraşan ve en basitiyle "günümüzde" dinler ötesi olarak nitelendirilebilecek çeşitli gruplar var. Bu gruplar arasında farklılık olsa da Mısır, Atlantis ve ya Mu kaynaklı hermetik öğretiler, uzaylı, ruhani ya da evrim aşamasında bizden çok daha ileri varlıklarla iletişim, reerkarnasyon, ustalar tarafından gizli öğretilerle yönlendirilerek kişisel gelişim gibi ortak özellikleri paylaşıyorlar. Sayın Ergun Candan da Türkiye Metapsşik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Derneğinden koparak Sınır Ötesi Yayınlarını kuran kişidir. Bu kitabında Hermetik öğretilerin ara kaynağı Mısır'a dönüyor ve rahiplerin gücünü "öğreniyoruz". Meditasyon ve yıllarca süren izolasyonla ezoterik bilgilerin aktarılabildiği ve böylece bu rahiplerin -insanüstü- güçlere sahip olduğu gibi. Fantastik kurgu olarak süper. Şunu açıkça söyleyebilirim ki kitabın kaynak olarak gösterdiği eserler ve kişiler zaten tartışmalı iken bir de ayinler ve duaların ayrıntısına girilerek Mısır Ölüler Kitabının batini bir yorumunun yapılması kitabı fantastik kurgu olarak nitelendirmem için gayet güçlü ve yeterli sebepler.
MTIA olarak kısaltmaya sahip olan dernek 1950 yılında kurulan köklü bir dernek ve bugün faaliyetlerini BİLYAY (İnsanlığı Birleştiren Bilgiyi Yayma Vakfı) çatısı altında da sürdürüyor. Yayınları Ruh ve Madde dergisi.
Kısa bir araştırma yaptıktan sonra bu grupların burada bitmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. ŞOK ŞOK ŞOK.
Refet Kayserilioğlu tarafından MTIA'dan ayrıldığında kurduğu Dostluk Derneği Sevgi Yayınları ve www.dostluk.org ile daha çok sanatçı çevrelerinde aktif durumda. Daha doğrusu ikiye bölünüp şu an aktivitesini kaybetmiş durumda, imiş. Sanırım Çelik ile bağlantılı olan Dost tarikatı ile karştırmamak lazım. Bu Cenk Koray'ın dahil olduğu grupmuş.
Vedia Bülent Çorak etrafında örgütlenen ve etkileyici bir çevreye ulaşan Dünya Kardeşlik Birliği(Mevlanacılar) 4500 üyeye ulaştıklarını iddia etmekteler sitelerinde. (www.dkb-mevlana.org.tr) Görüldüğü gibi gittikçe yozlaşan, tarikatleşen ve medyatikleşen bir akım durumuna dönüşmüş spiritualizm.
Bitti mi? Bitmeez. Yukarıdaki gruptan kopan ve Cenap Başman tarafından kurulan Maron Hareketi var, humanizma.net etrafında faal. Reklamlarını yaptığım sanılmasın, araştırmacılık mevzuu bahis.


www.sinirotesi.com
www.bilyay.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder