19 Mart 2009 Perşembe

Dreamtone & Iris Mavraki’s Neverland - Reversing Time (2008)

Prog-power grubumuz Dreamtone, Yunan İris Mavraki ile işbirliği neticesinde kurdukları Neverland projesi ile geçen sene oldukça iddialı bir çıkış yaptılar. Yoğun orkestral düzenlemeler ile senfonik prog power ayarında çıkartıkları bu ilk albüm özellikle katkıda bulunan isimlerle dikkat çekiyor. Başta Blind Guardian solisti Hansi Kürsch'ün seslendirdiği To Lose The Sun tam BG kıvamında, Hansi'nin vokaline cuk oturmuş bir parça, albümün nambır vanı. Shadow Gallery'den merhum Mike Baker'in Reversing Time'daki katkısı ve parçadaki gitar ile kısa bağlama soloları da pek etkileyici. Evergrey vokalisti Tom Englund ve yine Shadow Gallery gitaristi Gary Wehrkamp'ın destekleri de fark yaratmış.

Senfonik grupların beni sinir eden bir özelliği tekdüze olsa mükemmel olacak şarkıların baltalanması. Burada da hoş bir melodik power rife sahip olan Black Water erkek bayan vokal ve daha iyi olabilirdi düzenlemelerle katledilmiş. İşin aslı senfonik metal benim yüzde yüz sevdiğim bir tarz değil. Kendine has ama yetersiz Dreamtone vokalistinin de maalesef ilerleme kaydetmediğini düşünüyorum, kişisel görüşümdür. Mavraki'nin ses renginden de hoşlanmadım.
Kısacası görünen köy kılavuz istemez, senfonik müziğe karşı olan duygularım sebebiyle (negatif değil ama kolayca etkilenmeyen) oluşan öznel bir sebepden ve müzikal katkılara fazla yaslanması sebebiyle de (ki albümü kurtaran bir öğe bu) gayet aşikar nesnel sebeplerden ötürü beklentilerimi karşılayamadı bu albüm maalesef.
Albüm kapağı kayıtlar ve sunumdaki profesyonellikle uygun şekilde süper , grubun web sitesinden masaüstü indirebilirsiniz.

7,0/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder