14 Mart 2009 Cumartesi

Anime for Animation

Tekkon Kinkreet



M U H T E Ş E M
Japon kültüründen çok da ayrık fikirlere sahip olmayan Amerikalı bir yönetmen, Michael Aris'ın ( Animatrix projesi ile de bilinmekte) Japon animesine sihirli dokunuşu!
Kelime anlamıyla betonarme'ye denk gelen film Taksim'e benzeyen bir mahalle ve bu mahallede tutunmaya çalışan iki çocuğun hikayesi gibi görünse de içerdiği yan konular, yin-yang felsefesi, mangadan uyarlandığı için içerdiği gizem, renkli ama karanlık çizimler, arka taraflardaki ayrıntı zenginliği ile çok etkileyici bir çalışma.
Biz hala iki katlı müstakil evlerde yaşayan aileler ve bitmek bilmeyen aptalca aşklarla süslü saçmasalak dizilere para ve zaman harcayalım. Eloğlu yapıyor.



Sihirli Kedi

Daha çok yaşı küçüklere hitap etse de çılgın bir hikaye örgüsü ile film ilgi çekiyor insan kişisine.
Hayatını kurtartığı kedinin kedilerin prensi olduğunu bilmeyen kızcağımız bir anda kendini kediler kralı tarafından oğluyla evlendirebilmek için kedilerin sihirli ülkesine kaçırılmış olarak bulunuyor. Neyseki önceden içinde ruh olan bir kedi heykeli, şişko ve gizemli başka bir kedi ile , ayy bayıldımmm... yeterince çılgın bir macera işte!
Miyazaki yapıtları ile karşılaştırma yapmayın, hayalkırıklığı potansiyeli mevcuttur.

Tales From Earthsea

Bir film festivalinde izleme fırsatı bulduğum film beni çok şaşırtmıştı. Hayır hayır film çok vasat. Ursula Leguin'in bilindik hikayesinin yine tersyüz edildiği film, Heidi animasyonlarını hatırlatan eskilikte (yine de hoşlanabiliyorsunuz); zayıf karakter çizimleri ve heyecan içermeyen konu akışı diğer özellikleri. Beni şaşırtan şey sinema salonunun hıncahınç dolu olması ve pek çok seyricinin hem LeGuin hem de animasyon hakkına bilgili olmasıydı. Normal hayatta asla çakışacağına inanmadığım bir olasılık gözlerimin önünde gerçekleşmişti.

Dolu Düşün Boş Konuş

Tiyatroyu sevmem ve hala da sevmiyorum. Oyunculuk çok iyi . Sahnenin oyuncuların seslerini rahatça duyuracak kadar küçük ve rahat olması de olumlu . Hala sevmiyorum tiyatroyu bu arada. Tamamiyle kişisel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder