26 Ocak 2018 Cuma

Legend of the Galactic Heroes (71-95. Bölüm) - Star Trek: Next Generation (3. Sezon) - Black Mirror (1. Sezon)

Çizgi dizi sarsılmaya devam ediyor. Dünya tarikatı'nın komplolarına koca koca adamların bu kadar saflıkla yenik düşmesini aklım almıyor. Wenli'nin düşüşü ardından Reunthal'ın büyük Kayzer'e isyanı, Kayzer'in karakter olarak gittikçe sığlaşması vesair, ufak ufak anlamsız şeyler birikince takip etme isteği bile buhar oluyor, uçuveriyor. İnatçıyım, bitecek dedim mi bitecek.

Uzay Yolu'nun üçüncü sezonuna dair aklımda pek bir şey kalmadı. Çünkü çok aralıklarla izleyebildim. Kötü bölümler de vardı (Picard'ın Borg olması misal arghh) iyisi de, hatırımda kaldığı kadarıyla Kendini tekrar eden senaryolar can sıkmaya başlasa da dönemine göre görüntü kalitesi gayet şık. Özellikle zorla tatile çıkartılan Picard'ın thriller sürükleyiciliğindeki blümü aklımda kalanlardan. Mümkün olduğunca saf bilimkurgunun da dışına çıkıp diğer disiplinlerle iletişime geçtiği bölümler sıklaşsa güzel olur. Atılgan'ın koridorlarını görmek de bir yere kadar. Ayrıca değişik değişik uzaylılar ve onların toplumsal yapıları da çok gözardı ediliyor maalesef.

Black Mirror'ı izlemeye sonunda nail oldum. İlk sezon dediğime bakmayın, üç bölüm var. İnsan psikolojisi ve bilimkurgu felan filan, yazan çizen çok oldu. İlk bölüm benim için fiyasko olsa da sonrakiler çok iyiydi. İlk bölümde kraliyet ailesinden sevilen bir prensi kaçıran manyak bir tip, İngiliz başbakanından canlı yayında bir domuzu şeyetmesini istemesi ve bunun hem başbakanın karısıyla hem de toplumda yansımalarını konu alıyor. İkinci bölüm iyiydi bak, yer altında insanlar sürekli pedal çevirip enerji üreterek sanal puanlar toplar, kilolular eğlence konusu olur. Birikmiş puanını sevdiği kızın şarkı yarışmasına katılması için harcayan esas oğlan, kıza canlı yayında porno yıldızı olma teklifinin götürülmesi ve hatta kızın da bunu kabul etmesiyle yıkılır. Sebat eder, yine puan biriktirerek bu yetenek yarışmasına katılır ve  elindeki kırık camı boğazına dayayıp ne biçim düzen ulan bu diye tirad çeker. Fakat bu tiradı sevilince kendisi de her hafta bu tarz tirad çektiği bir programın yıldızı olarak orman manzaralı üst katlardan bir yer edinir. Şahane. 3. bölümü hatırlayamadım, internetten bir ipucu alayım. Hmm evet bu da sarsıcıydı. Gözlere bir aparat takılıyor. Artık gözünüzün gördüğü tüm anıları kaydedebiliyorsunuz ve tv'ye yansıtıp izleyebiliyorsunuz. Bir aldatma hikayesi, ifşa, skandal, dizboyu, bu da fena.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder