17 Ekim 2010 Pazar

Gallhammer - Ill Innocence (2007)


Celtic Frost'a benzetilen grubun bu albümüne basitçe black metal deyip geçemeyiz. Özellikle başlarda kirli punk ve hatta bir yerde post-punk/noise rock havasını almak mümkün. Sonlarda ise atmosferik doom bir tarz ağırlığını hissettiriyor. Mevcut tür karmaşasından dolayı albüme dersiz topsuz bir dağınıklık hakim. Primitif atmosfere sahip olmakla tanımlansa da albüm kolay dinlenen ve bitimine yakın vakitlerde olması gerekenden daha , amiyane tabirle, hafif bir sound sergiliyor. Aslında bestelerin basit yapısı albümün defaatle dinlenebilme olasılığını gözle görülür kulakla duyulur şekilde düşürüyor. Fakat bu albüme ve gruba böyyük bir torpil geçiyorum. Çünki:
1) Hepisi bayyanlardan oluşuyor. Ve alışageldiğimiz senfonik düzenlemeler ve soprano vokaller yok. Çirkin bir brütallik hakim albüme, hem vokallerde hem kayıtta.
2) Bu kardeşlerimiz Japonistan uyruklu. Benim için olumlu bir faktör.
3) Black metal olmayan bir black metal yapıyorlar. Kirli punk havası, en azından albümün ilk yarısında, beni objektiflikten uzaklaştıran sevdiğim bir şey. Doom tarzı ise fazla konsantrasyon gerektiriyor, zaten çok da ahım şahım değil, o yüzden o kısımların üzerinde fazla durmuyorum.
4) Blind My Eyes süper eğlenceli bir şarkı, basit ama sert bir riff, hayvani böğürtü ve sincap Alvin'i hatırlatan Japon kız fan vokali. Birleşim Kill Bill'i anımsatan bir gülümseme yapıştırıyor yüzcağıma. At the Onset.., Ripper in the Gloom, Speed of Blood diğer öne çıkanlar.

8,0-/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder