21 Mayıs 2009 Perşembe

Megadeth - Killing Is My Business ... And Business Is Good! (1985)

Naftalin kokan dolaplardan merhaba. Sadece üç albümünü dinlemiş olduğum ve klasik thrash geçmişi hakkında, bu tarzı pek sevmediğimden olsa gerenk, bilgi sahibi olmadığım bu dev grubun ilk albümüne bir kulak vereyim dedim.
Kötü bir kayıt. Enstrümanların sesi uyumsuz. Buna rağmen seksenlerdeki sevdiğim o kokuyu alabiliyorsunuz, analog da diyolar sanki. Giriş thrash albümüne göre oldukça ilginç. Parça güzel. Albüme adını veren şarkıdaki bas ağırlığı işi komikleştirmiş biraz. Tayt gibi sıkı parça The Skull Beneath the Skin ve eğlenceli olmaya çalışan These Boots coverı üç ve dördüncü sıradalar. Motörhead kıvamındaki hıza sahip Rattlehead'in ardından melodi yavaş yavaş kendini hissettiriyor. Oldukça tanıdık (Four Horsemen/Metallica) Mechanix ile güzel bir kapanış yapıyoruz. Hızlı, daha hızlı ve epikite den yoksun. İngilizceye katkım olsun "epikite" heh he.
Son Söz: Parçaların bir kısmı en azından bugün ciddiyetten uzak gözüküyorlar. Bunlardan adam olmaz, ikinci albümü çıkaramaz bunlar, heh he..

7,0-/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder