15 Şubat 2009 Pazar

Ortada su şişesi

Dante 01
Fransız bilimkurgusu. Yönetmenin önceki işleri gayet iyi-ymiş. Konumuz tarihin en manyak ve deli mahkumlarının hayatlarının bağışlanmasına karşılık yanan bir ateştopu , Dante gezegeni yörüngesindeki bir uzay istasyonunda zihinsel tedavi yöntemlerinde kobay olarak kullanılmaları üzerine kurulu. Ama geçmişi olmayan esrartengiz bir tipin de aralarına katılmasıyla ilginç işler dönmeye başlar. Öncelikle efektler zayıf bütçeli bir filme göre gayet başarılı. Konu ilgi çekici. Hz.İsa alegorisi ve uzaylı metaforunun karşılıklı işlenerek neye inanmak istersen ona inan konsepti de ilginç. Ama iki hikye de maalesef cevapsız sorular bırakıyor. İşte bu da senaryonun bazı yerlerde çıkmaz sokak duvarına toslamasının eseri. Bol bol Alien ve diğer labirent gerilim filmlerine refere eden , bibuçuk saatinizi ayırdığınıza pişman olmayacağınız ama dilinizde de bir tat bırakacak bir film.


Klon Savaşları
Görüntüleri süper, aksiyon süper, tam eğlencelik. Konuyu anlamaya bile çalışmamak lazım böyle bir animasyonda. Çünkü yok gibi bir şey ya da yazacağım iki satırla filmin tüm metnini ortaya koyabilirim ki istemiyorum. Zaten hiç bir zaman Star Wars hayranı olmadım, olanları anlamadım, hatta şöyle bir cevabım var: yaawwwn (esneme efekti)

Earthsea:Büyücülük Okulu
Sci-Fi Channel adlı bir kanalın ünlü yazar, aşığım Ursula Leguin'in ölümsüz serisini kendi kafasına göe bir şekle sokup uyarladığı TV filmi. Şans eseri Türkçe CDsini bulabildim. Açıkcası ne yaptıklarını anlamak zor, kısacası kolay izlenebilir bir formata sokularak tüm otantik hikaye sakatlanmış. Hikaye örgüsünün akışı diye bir şey mevcut değil zaten , belgesel kıvamında kesik kesik işlenmiş seri. Yazarın okuyucularına öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder