1 Şubat 2009 Pazar

Hayat... Save (-gi) siz bir oyun..

Ölümcül Sis

Fantastik unsurlar ağırlıkta gibi gösterip insanların nasıl medeniyet dışına düşebileceklerini sorgulayarak ters köşeden golü atan ve Stephen King'in bir öyküsünden uyarlanan film konu akışından ve özellikle de sonu ile maalesef çok da büyük süprizlere gebe değil.

Porco Rosso


Japon Animesinin klasiklerinden biri olan Kızıl Domuz ikinci dünya savaşı öncesinde İtalya'da bir lanetle kafası domuz kafasına dönüşen ve hava korsanlarını para karşılığı avlayan bir "hava uçağı" pilotunun hikayesini anlatıyor. Konusuyla hiç bir şekilde çocuklara yönelik olmayan film Miyazaki'nin klasik komik , beceriksiz , aynı zamanda yufka yürekli kötü karakterlerini içermesiyle birkaç defa beni kahkalara boğdu. Politik göndermeler de içeren filmin anakonusu ise hayattan ve insanlardan kendini soyutlayan pilotun sevgiyi yeniden keşfetmesi etrafında şekilleniyor.
Orjinal Anime DVD'leri marketlerde çeşitleniyor. Demek ki kar getiren bir sektör haline gelebildi diye tahmin ediyorum. Sevindirici bir gelişme.

Arog ve Osmanlı Cumhuriyetine göz gezdirme olanağı yakalayabildim. Kafasına gülme düsturunu kazıtmış ve kazıtılmış sinemadan anlamayan yurdum insanının yerden yere vurduğu filmleri , Cem Yılmaz ya da Ata Demirer'in tarzlarını hiç sevmesem de, savunma durumuna düşmem oldukça ironik. Kötü değiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder