14 Şubat 2009 Cumartesi

The Chemical Brothers - We Are the Night (2007)

Herkes Kimyasal biraderlerin en azından bir şarkısını bilir ve sever. Ama albümünü baştan sona dinleyenlerin sayısının da oldukça az olduğu tahmin edilebilir bir şey. İşte ben de bugüne kadar o güruh içinde yer alıyordum. Dinledim de ne oldu? Bir bakalım.
İlkin bir sır vereyim, bugüne kadar dinleyip beğendiğimiz o klip şarkıları grubun en pop, en piyasa şarkıları. Bu albümde de Do It Again ve Salmon Dance kolay adapte olunabilen parçalar. Ve de üstelik grubun bilindik muhteşem kliplere sahip singleları arasında yer alıyorlar. Doğal olarak da albümün ağırlığını oluşturan diğer parçalar daha minimal , yaratıcılığa dayalı, tekrarlayan liriklere sahip ya da enstrümantal elektronik dans parçaları. İçlerinde Saturate ile A Modern Midnight Conversation'dan biraz daha fazla hoşlandığımı söyleyebilirim. Onlar benden hoşlandı mı , merak içindeyim.
Pop tarafında ise albümün de kral parçası All Rights Reversed dikkat çekiyor. Do It Again de Ali Love , Salmon Dance da Fat Lip gibi sanatçılarla çalışan grup bu şarkı için daha bilindik bir ismi, Klaxons'u seçmiş. Parçanın Brit soundu ile sevgimi kazanmasının sebebi böylece anlaşılmış oldu. Grubun destek aldığı diğer güzel bir parça da amerikan'ın folklorik tek adamlarından Willy Mason'ın seslendirdiği Battle Stars.
Diğer bir sırrım ise grubun sıkı takipcilerince bu yeni albümün yerden yere vurulduğu. Geçmişte yaptıklarının kötü birer sureti olmakla etiketleniyor grubun yeni şarkıları. Bu da bilginize olsun.

8,0/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder