19 Ocak 2009 Pazartesi

Dornenreich - Bitter ist's dem Tod zu dienen (1999)

Vahşi yırtıcı asit kusan vokal atağıyla başlayan albüm noluyo lan dedirtiyor. Hatta ne dinletiyosunuz lan bana da diyenler oluyor haliyle. İşte bu ilk parça Nachtlich Liebend. Sağ kaldıysanız albümü dinlemeye devam edebiliriz. 2. parça diğer vokalin ortamı biraz yumuşatması, kaosa varan kompleks yapısı ve akustik kısımları ile neredeyse 14 dakika sürüyor. Albüm boyunca elektro ve akustik gitar hep önde. Bu parçada ise yaylıların ve klavyenin desteğini de duyuyoruz. Açıkcası biraz kafa karıştırıcı. 3.parça fısıltılı scream (nasıl oluyorsa ya da fısıldayan boğaz kanseri goblin) vokal ile daha folklorik clean vokalin beraber kotardığı , arkada birkaç melodinin sürekli aktığı bir parça, albümün folk etkili bölümüne geçiş görevini üstleniyor. Evet bu da uzun, yaklaşık 13 dakika.
4. parça tamamiyle folklorik , vokaller sessiz ama hala psikopat duygusallığı hissedebiliyoruz. Takip eden şarkıda ise biraz daha hareketleniyoruz. Tutarsızlıkları , iniş-çıkışları ve albümün ortasında sapıttığı anı ile ilk şarkıdan sonraki diğer ilgimi hoplatıcı parça oldu. Bu parçaları sıra noları ile etiketlememin sebebi takdir edersinizki uzun almanca kelimelerin pek yazmaya gelmemesi. Oldukça atmosferik akustik ağırlıklı yavaş 6.parça ile albüm sonlanıyor.
Nasıl tarif edeyim? Kafanıza çekiçle vurduktan sonra <> diyen bir sevgili hayal edin. Hemen ardından yanağınıza cadı tırnaklı eliyle tokat attığını ve o esnada diye ayaklanacak olmuşken ayaklarınıza kapanıp ağlayarak yalvardığını. Tam yumuşadığınız esnada da saçınıza yapışıp sizi oda içinde dört bir yana çevirdiğini. Halbuki ilacını vaktinde vermeyi unutmasaydınız, böyle olmayacaktı...

7,50/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder