7 Ocak 2009 Çarşamba

Darkthrone - Under a Funeral Moon (1993)


A Blaze In The Northern Sky'daki death metal etkisinden sıyrılıp aynı rifin dakikalarca sivrisinek vızırtılı gitarlarla çalındığı, pıt pıt blastbeatlerin tarandığı daha doğrusu daha da vurgulandığı grubun bu 2. black albümü bildiğimiz uğursuz ve yırtıcı vokalleri de olduğu gibi devam ettiriyor.
Halihazırda klasikleşmiş çarpık balad Natassja In Eternal Sleep ile metalcinin tekno parçası Under A Funeral Moon ilk dinleyişinizde sizi çarpan şarkılar. Ama dinleyiciler arasında kutuplaşma yaratacak bir şarkı varki, o da 7. parça Inn I De Dype Skogers Favn. Bu parçayı dinlerken hipnotize olup, göğe doğru uçacak, kafayı bulacaklar (darkthrone kanatlandırır!) ve zaten albümün sonuna kadar sıkıntıdan gelemeyecek olup bu parçayı hiç dinleyemeyecekler. Bu başka bir şey. Freud dirilse bu manyaklığı analiz edemez sanırım.
Benim bile analiz edebileceğim basitlikte olan psikolojik vaka ise black metal dinleyicilerinin nasıl olup da salya sümük Darkthrone'un geçmişine ağıt yaktığı! Sebebi şimdi gayet netleşti.

9,0/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder