1 Aralık 2008 Pazartesi

Juliet E.McKenna - Hırsızın Kumarı Einarinn'in İlk Öyküsü



Genç bir yazarın fantastik kurgudaki bu ilk deneyimi hakkında farklı ama çığır açmayan ve okuması zor gibi eleştiriler duyduktan sonra ve hacmi gözümde büyümesinde dolayı bende bir önyargı oluşsa da genel okuyucunun beğendiği saçma sapan adventure kurgular aklıma gelince rastgeldiğim ilk sahaftan kitabı kaptım. Adapte olması ilk sayfalarda gerçekten zor. Anladığımız kadarıyla bir hatun büyücünün yolu o diyardaki büyücü konseyi için çalışan bir grupla çakışır ve onlarla birlikte beş yüzyıl önce beklenmedik bir şekilde çöken büyük Tormalin imparatorluğundan hatıra kalıtların peşine düşer. Yalnız aynı hedefin peşinde bir kendileri yoktur. Farklı ama çığır açıcı değil, evet.
Karakterler ilginç özelliklere sahip olsa da çok kuvvetli değil. Örneğin bir büyücü eşcinsel ama bu özelliğinin hikaye örgüsünde hiç bir etkisi yok. Aslında hikaye örgüsünün çok akıcı olmadığını da ekleyebilirim buracıkda. Buna rağmen kurduğu diyar, atmosfer ve tarih etkileyici. Dini yapılanmayı biraz daha öğrenseydik daha da güzel olabilirdi.
Asıl kitabın en sevdiğim tarafı seri 5 cilt olmasına rağmen , bitiminde öykü de sonlanıyor. Devamını okumakta acele etmenize darlanmanıza hiç gerek yok. Drizzzzt ya da Ejdermızrağı sevenlerin uzak durması gereken bu yapıt George Martin, Ursula LeGuin ya da Robin Hobb seven bir okuyucuya da yavan gelecek. Şahsen benim ilgimi çekti ve zaman bulursam okumaya devam edeceğim.
Puan verseydim 7,5 pek yakışırdı doğrusu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder