23 Aralık 2008 Salı

Dornenreich - Nicht um zu sterben (1997)


Ayrı ayrı parçalarından müptelası olduğum grubun tüm albümlerine bir göz atmanın vakti gelmiş geçiyordu. Genel olarak özetlemek gerekirse:İlk albümüyle kendine has bir black metal soundu oluşturabilen grup daha sonra folk ve atmosferik bir tarza yönelmiş. Ben de burada kronolojik bir sıra takip ederek 97 çıkışlı albümüyle başlayayım.
Albümün açılış parçası Hasses freigang zaten sevdiğim klasik bir Dornenreich parçası. Yırtıcı vokaller, melodik ve enerjik rifler, akustik gitar ve atmosferik keyboarddan oluşan folklorik bir nefes arası. In die nacht ise gotik bir introyla açılıp benzer bir formüla izlese de ilk parçanın gölgesinde kalıyor. Olmazsa olmaz pataküte bateriyi de eklersek Dornenreich'in yemede yanında yat denklemini çözmüş oluruz. Sonraki parçalarda genel şablonu bozmadan biraz daha kaotik, teknik ve eklektik bir hat izlemesi ne yazıkki parçaları orantılı olarak daha ilgi çekici kılmıyor.
Ta ki 8. parça sadece 2.24 dakika süren akustik gitar şovunun sergilendiği muhteşem outroya kadar. Hofesfest !
Bütün hoşlandığım öğeleri bir araya getiren gruba helva yapmak kalmış. Tadı ilk kez eline hamur alan birisine göre hiiiç de fena değil.
.
7,25/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder