13 Aralık 2008 Cumartesi

Avantasia - The Scarecrow (2008)



Metal Opera serilerini pek beğenen biri olarak son albüm öncesi EP'lerden aldığım kanıyla The Scarecrow için umut beslemediğimi itiraf etmeliyim. Albüm hakkında değerlendirme yapmam için ise iki kere dinlemiş olmak yeterli geldi. (Ve hala da dinliyorum) Bu dinlemelerin ardındaki sabah zihnimde çınlayan albümden melodiler ile uyanmamın da bir sebebi var. Öncelikle 80'ler ağırlıklı olsa da modern öğeleri de içeren bu albüm çok çok çok "catchy" melodiler üzerine kurulmuş. Kimi ucuz ve popüler de diyebilir, ben demiyorum.
Albüm yine beğendiğim isimlerden Roy Khan/Kamelot düeti dinamik ve güzel parça Twisted Mind ile açılıyor. Keşke Roy'a daha çok söz hakkı verseydi Tobias! Sonra 11 dakikalık albümle aynı adı taşıyan parça başlıyor, orkestrasyon ve tabi ki vokalde Jorn'un katkılarıyla dikkat çeken inişleri ve çıkışları olan ama o kadar da epik olmayan The Scarecrow. Şu Jorn denen adamı ayrı bir takip etmek lazım. Heh he bir köşede sıkıştırmayacağım adamcağızı, albümlerinden bahsediyorum! Full power metal Shelter From The Rain (Bu kadrodan bu parça, yazık olmuş azcık) ve Carry Me Over favorilerim arasında değiller.
Amanda Sommerville katkılı What Kind Of Love ise kaliteli, biraz Selin Diyon'u andıran pop baladı olarak kalburüstü bir çalışma olarak sunulmuş. Ardından ise sevgimi zaten belli ettiğim sıkı riflerle ve Jorn'un şeker mi şeker vokaliyle süslü Another Angel Down yer alıyor. Keşke bu parçadan sonra biraz daha durgun bir şarkı araya girseydi. Çünkü Another Angel Down'ı takip eden parça Toy Master, Alice Cooper vokali ile ortalığı yakıp yıkıyor!! Albümdeki favorim! Parçayı düzenleyen Tobias'a, Alice Cooper'a , gitaristler Sascha Paeth/Heavens Gate ve Henjo Richter/Gamma Ray ve baterist Eric Singer /Kiss'e saygılarımızı sunuyoruz. Klişe power Devil In The Belfry ve azcık ilgi çeken so 80's balad Cry Just A Little ardından I Don't Believe In Your Word 80'ler ile modern sentezi hoş bir sound yakalamış. Vokallerde de At Vance grubundan Oliver Hartmann destek sunuyor. Hiç tanımam! Ve nihayetinde albüm artık yorum yapamayacak kadar bıktıran Lost In Space ile sonlanıyor.
Albüme katkı yapanların listesi parça bazında darklyrics'de yer almaktadır efendim.
8,25/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder