16 Mart 2008 Pazar

Deathspell Omega/Moonblood - Sob A Lua Do Bode / Demoniac Vengeance (2001)


Black metalinizi, kirli sound üzerine tremololar ve blastbeatlerle servis edilmesinden hoşlanıyorsanız eğer, işte arayıp da bulduğunuz uzun süreli ve üstelik iki gruptan oluşan bir split. Inquisitiors of Satan adlı albümlerini dinleyip oldukça hoşlandığım kendine özgü şeker riffleri ile birlikte eski black icra eden ve sonra da modern-black halleriyle eleştirmenlerin gözünü şaşıbeş , kulaklarını düğüm düğüm yapan Fransız grup Deathspell Omega. Diğer köşede ise piyasadaki en underground gruplardan biri olan, bir kaç albüm ve pek çok demolarını CD'ye dahi basma gereği duymamış, ismini hatırlamadığım bir ürünlerini geçmişte dinleyip bir kaç iyi melodiyi seçebildiğim Alman grup Moonblood. Anlayacağınız DO için dinlemeye başladım bu spliti.
DO tarafında yer alan 3 şarkıdan ikisi idare eder, ama, Follow the Dark Path demin de yazdığım gibi DO'nun parça içinde defaatle kullandığı kendine özgü riffi ile mükemmel olmuş.
Moonblood kısmı ise 4 parça içeriyor, en iyisi şu diye etiketleyebileceğim biri yok ama en psikopatı Bells of Apocalypse diyebilirim. İki grup arasında geçişte ilk farkettiğiniz şey prodüksiyon kalitesi oluyor. Moonblood da vokal çok daha fazla belirgin ve bu iyi bir şey değil. o güzelim hipnotize edici gitar melodilerini, atmosferik ve hafiften epik parçaları biraz da "vokale rağmen", katlandığımız sürece, dinliyoruz. Bu grubun diğer bir özelliği de pagan öğelerini genel black yapısını bozmayarak, türü folk-viking türevlerine düşürmeyerek başarılı bir şekilde müziklerine monte edebilmeleri.
Maçın galibi çok az puan farkıyla Moonblood olurken DO beklenen performansı maalesef gösteremiyor. Aralarındaki fark büyük olmadığı için albüme tek puan veriyor yazımı burada sonlandırıyorum.
(7,25 / 10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder