30 Mart 2008 Pazar

Bir Şeyler Düşüyor Gökyüzünden

Stardust

Neil Gaiman aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan bu fantastik film, eleştirmenlerce ve izleyenlerce pek çok pek çok övülmüştü geçen sene.
Konusu 1800lerin İngilteresindeki bir köy ve bizim düyamızdan bir duvarla ayrılan sihirli bir krallıkta geçmekte. Kralın veliahtını bulmak için ortaya fırlattığı sihirli bir kolye, kolyenin dünyaya düşürdüğü bir yıldız, bu yıldızı platonik şekilde sevdiği kıza getirerek aşkını kanıtlamaya çalışan köylü delikanlısı ve yıldızı kurban ederek geçliklerine yeniden kavuşmaya çalışan cadılar güruhu.
Kısacası bu film eğlenceli, inkar edilemez, sıralarını bekleyen hayalet prensler ua da Robert DeNiro'nun etkileyici şovu. Aynı zamanda Michelle Pfieffer süpriz bir rolle karşımızda. Yıldızı oynayan kızcağızı da izlemek (;-)) pek hoş. Ama başroldeki çocuk nedense pek itici geliverdi bana.

Constantine
Yine Kenau Reeves. Bu sefer bir çizgi romandan uyarlanma, şeytanlar, ecişler, bücüşler, hiçbirşeyden tırsmayan bir kahraman, çok da klişe olmayan bir metin. Yazılı bir eserden uyarlanan filmlerin benzer sorununu taşıyor. Film süresine metinde yeralanları sığdırmaya çalışarak akıcılığı yok etmek. Esnerken gözünüzü kapatırsanız 3 saniyeliğine , önemli bir mevzuyu kaçırabilirsiniz. Neyseki sinemada izlemiyosunuz, ama efektlerin güzelliğini kaçırıyorsunuzdur. Umurunuzda mıdır? Soralım umrumuza.... değilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder