5 Temmuz 2008 Cumartesi

Hypocrisy - Penetralia (1992)



Tavanarasının tozlu sandukalarından çıkan ve nedense ülkemizde seveni fazla olmayan grubumuz karşınızda! Hypocrisy. Oldukça enerjik parçalar, hayvani bir vokal ve vokalin önde tutulduğu bir kayıt, karanlık kötücül bir atmosfer ve yer yer gitar soloları ve ciyaklamaları. Özgün yanlarını oluşturan bu parametreler dışında aslında elimizde klasik çizgiye yakın bir death albümü var. Progresif filan olmasa da ilk parçadan itibaren dikkatinizi açık tutacak öğeler albüm boyunca sıralanmış . Bir de davuldaki kayıt tonu bazen eğlenceli derecede komikleşiyor.
God Is A.. , Left To Rot , Burn By The Cross, To Escape Is To Die gibi parçalarla albümün ikinci yarısı belki de tekrarlayan sürükleyen riflere dayalı olduğu için daha hoş olmuş. Ama albümün kral parçası PENETRALIA, melodik ve atmosferik introsu, vahşi vokali ve thrash altyapısı ile mükemmel !
Die! diye her parçada bağırmaktan hoşlanan grubumuz oldukça güzel bir iş çıkarsa da bu, death metal ile aramdaki Berlin duvarına atılan büyük bir darbeden öteye gidemiyor.
Take the throne!!
(6,5 /10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder