14 Mart 2018 Çarşamba

Fikret Kızılok - Singlelar 2

1971:Emmo ve Vurulmuşum, ilk şarkı tamamı ile bir Fikret Kızılok şarkısı. Sanatçının Anadolu ruhunu sözüyle bestesiyle yeniden yaratıyor olması hakikaten etkileyici. Bağlama melodisi kulakta çok zengin yankılanıyor. Vurulmuşum ise bir Ahmed Arif şiirinden bestelenmiş. Darbuka sanırım, alışıldık eğlenceli oynak bir ritim tutturmaktan ziyade dramatik etki yaratmada kullanılmış. Genel şikayetimi bir kez daha tekrar edeyim, şarkılar çok kısa.
8-/10
Aynı yıl Gün Ola Devran Döne/Anadolu'yum: İkinci şarkıdan başlayayım. Favori şarkılarım arasında yer almayacak bir şarkı. Draması bol ağır tempolu lirik bir şarkı. Sözler yine büyük şair Ahmet Arif'e ait. İlk şarkı ise hani neredeyse halay formunda diyeceğim, bağlamalar zurnalar, sanırım bu noktadan sonra hareketli bir parça olduğunu söylememe gerek yok. Ah, söyledim bile. Güzel.
7,50/10

1972: Leylim Leylim (Kara Tren) / Gözlerinden Bellidir: Bu iki şarkı da sözüyle bestesiyle sanatçıya ait çalışmalar. Leylim Leylim altyapıda grek'imsi ve oryantal ritimlerin süslediği bir aşk şarkısı. Gözlerinden Bellidir, kavalla ağıt gibi açılıp sonra neredeyse, azıcık Mısır usulü ritimlere bağlanıyor. Halbuki bunun da sözleri Mecnun'vari aşk ve özlem dizelerinden oluşuyor. Ayrıca bu iki şarkıda vokalin vibrasyon tekniği pek bana hitap etmedi.

7,0/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder