31 Ağustos 2009 Pazartesi

Korouva - Shipwrecks and Russian Roulette (2005)


Bir varmış bir yokmuş, Velvet Cacoon adında black metal icra eden amerikalı bir grup varmış. Ambiyans gibi progresif öğelere ağırlık vererek saftirik black dinleyicilerini ağına düşürmüş. 2005 yılında çıkarttıkları How the Last Day Came and Stayed then Faded into Simulated Rain adlı fevkalade gereksiz uzun isimli demo/EP ile metal dünyasının eğlenceli skandallar listesine baştan giriş yapmışlar, en azından black metal ile ilgili alt-başlığa. Niye mi anlatıyorum bunları? Yaw kardeş hele bi dur.
Bu EP'de 3 tane kemik şarkı ve bir sürü 1 dakikanın altında kısa interludelar var. Bu kemik şarkıların ikisinin Korouva ismiyle müzik piyasasına sunulan bu albümden çalıntı olduğu , EP'nin genel soundunun yanısıra kapak çalışmasınının bile Korouva'dan aşırıldığı ifşa oldu. Grup da sonra biz zaten şerefsiziz dalga niyetine müziğimizi yapıyoruz ordan çaldık burdan çaldık belki yine çalarız zaten kazandığımız para uyuşturucuya anca yetiyor kabilinde açıklamalar yaptı. İşin garibi hala müzikle ilgilenmeye ve niceliği düşse de takdir görmeye devam ediyorlar.
Hertürlü skandalı günışığına çıkarmaya hayatını adayan Uğur Dündar misali bir de ben karşılaştırayım dedim. Önce Korouva; çok anlaşılmayan mırıldanma-şarkı söyleme -sızlanma arasında gidip gelen bayan vokal, hakim enstrüman olarak piyano, bazı parçalarda mızıka, rüzgar çanı, yağmur efektleri, birbirine benzer şarkılar, rahatsız edici bir huzur , sigara dumanı altında 30-40 lı yıllar barında piyanonun başında kadın imajı, kabaca hayli entel lo-fi blues-folk.
Sevdim.

7,25/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder