1 Ağustos 2009 Cumartesi

Full Metal Alchemist




51 bölüm süren seri ile birlikte Conquerer of Shambala adlı filmi izlemeyi henüz bitirdim. Artık herhangi bir animenin beni tatmin edeceğini zannetmiyorum. Tam sevdiğim gibi her şey uygun dozlarda kullanılmış. Komedi, dram, farklı bir dünya, muhteşem senaryo, muhteşem çizimler.. bu böyle gider..
Konu teknoloji yerine yarı bilimsel simyanın hüküm sürdüğü bir dünyada askeri rejimle yönetilen bir ülkede geçiyor. Simyaya meraklı Edward ve Alphonse kardeşler ölen annelerini geri getirebilmek için simyada tabu olan insan dönüşümünü gerçekleştirir. Ed bir kol ve bacağını kaybederken kardeşinin ruhunu kaybolmak üzereyken bir zırha bağlayabilir. Al'ın bedeni yok olmuştur. Bundan sonra kardeşler simyada kendilerini geliştirip simyanın ana kuralı olan eşit takas ilkesini ( simyada bir çeliği alıp kılıca dönüştürebilirsiniz, aynı cinsten bir şey verip yerine alacaksınız yani) geçersiz hale getiren filozof taşını aramaya koyulurlar.
52. bölüm olarak görülmesi gereken film ise aynı tadı vermedi açıkcası. Fena değil. Seri ise mükemmel bir Japon işçiliği. Çizenlerin yönetenlerin yazanların eline kalbine sağlık.
Bu arada animefreak dışında daha kaliteli görüntüye sahip olan site varsa bir bilgim olsun. Arada şaşıbeş olmamak elde değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder