12 Ekim 2008 Pazar

Evrimin Başı, Ortası ve Sonu


Nausicaa- Valley Of The Wind

Miyazaki ustanın ilk filmlerinden biri olan Nausicaa bolca, biraz da göz çıkarırcasına çevreci öğeler etrafında kurgulu bir anime olmuş. Heidi çizimleri ve ders verircesine kısıtlı retoriği ile dikkat çeken filmden, Laputa kadar hoşlanmadığımı itiraf etsem de vakit geçirmek için güzel bir seçim.
Babylon AD
Çok da yaratıcı olmasa da ilgi çekecek kadar iddialı bir konuya sahip olan film, umduğumdan daha iyi çıktı. G.Depardiu'nun birkaç dakika kara mizahi rolü , mekan ve atmosfer diğer ilgi çeken anları filmin. Nurgül Yeşilçay'ın takma isimle oynadığını düşündüğüm filmde yeni aksiyon kahramanlardan Van Diesel başrolde oynuyor. Van Diesel'e söyleyecek bir çift laf geldi aklıma: Sen bir hödüksün ve asla Bruce Willice olamayacaksın!
Üçüncü Gün
ATV de izlediğim Latin Amerikan bir gerilim filmi. Dünya kendisini yokedecek olan göktaşını beklerken, ailesindeki çocukları bir katilden korumaya çalışan babaannenin ve sonra oğlunun hikayesi. Aslında ahlaki bir sorgu içeriyor film. Herkesin öleceğini bilseniz hayat kurtarır mısınız?
Double depresif!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder