15 Haziran 2008 Pazar

Fransızların Günahı Ne?



The Happening

Yönetmenliğini Şabalama'nın yaptığı bu film yine mistik olaylarla süslü olsa da aslında drama dayalı bir evlilik ilişkisinin üzerine odaklanmış. İnsanların aniden ölmesiyle başlayan ve bilinmeyen bir sebebe dayanan olay ABD'nin tüm kuzeydoğusunu kaplarken, bu coğrafyadan kaçmaya çalışan çifti, klişe zeki aile babası, sorumluluk ve duygularını açıklamada başarısız eşi ve yardıma ihtiyacı varken yardım eden konumunda kendini bulan arkadaşlarının küçük kızı, yönetmen Saşamalamama yol serüvenine dahil ediyor. Yönetmen Saçmalama, herzamanki gibi mistisizmi ucu açık bırakmayarak, film boyunca gözümüze sebepleri sokuyor. Cep telefonları, nükleer santral, şiddeti çağıran öfke ve park temaları filmin daha ortasına gelmeden sözel bir kuşku olarak sonu getirilen mistik olayın açıklamasında gereksiz yere kulanılan simgeler olmuş. Bitimde ise 28 Hafta Sonraya komik bir selam var. Bu selamla azçok eleştirilen mevzular ciddiyetini kaybetmekte.

Çok başarılı olmasa da yönetmenin müdavimlerinin hoşlanabileceği bir yapıt. Yönetmen Şebelekama'dan tek isteğim aklına gelen her ilginç fikrin, özellikle bu filmdeki, filme çekilmesine gerek olmadığının bilincinde olması.

Beowulf

Tamamiyle bir animasyon, hoş bir öykü, başarılı filme aktarım. Başyapıt değil amma güzel.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Başrolünde Johnny Depp'in oynadığı bu film çocuk filmlerine özgü ders verme öğesini eğlendirici bir şekilde işliyor. Hırs, Açgözlülük vesaire. Çok farklı bir konu ve çekime sahip olan film Roald Dahl'ın aynı adlı eserinden uyarlama. Özellikle Oompa-loompalara dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder