19 Nisan 2008 Cumartesi

Therion - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas (1993)


Geçiş albümü olduğundan gerek türünü adlandırmakta zorluk çektiğim için açık seçik ayan olması maksadıylen istiraye yatıverdim. Sabah kafamda berraklaşan ibare progresif death-trash gibi bir şeylerdi. O anda ak sakallı dedenin uyarısı kulağımda yankılandı. 'Aman evladım, senfonik, doom ve hata black etkileri unutma'. Eh be dede, daha hangi tür kaldı sayacak!!
Özetlersek, önceki albümlerdeki tok brütal vokal yerine albüm boyunca sert trash vokali ağırlıkla kullanılmış. Dediğim gibi önceki death metal soundundan prog. senfonik bir tarza geçiş olduğu için albümde kullanılacak malzemede sıkıntı yaşanmamış. İyi melodi ve rifflerle yaratıcılık da birleştiğinde ortaya tatmin edici bir ürün çıkmış. Yalnız senfonik kısımlar sonraki örneklere göre çok daha amatör çizgide.
Tüm şarkılar iyi olsa da (istisna olarak Ritual of Yezidis'deki oryantalizm komik bir etki bırakıp ayrıksı duruyor) çoğu, zamanla sıkıcılaşmaya başlıyor. Dawn of Perishness, Eye of Eclipse ve Ho Drakon Ho Megas daha uzun soluklu dinlenebilen parçalar olmuş.
(8/10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder