13 Nisan 2008 Pazar

Therion - Beyond Sanctorum (1992)


Öküz gibi vokal ve gitar tonunu kaybetmeden yapılan progresive death albümü, Therion'un 2. albümü oluyor. İlkine göre daha enerjik, yaratıcı, ecnebiler der ya groovy. İşte öyle.

Albüm, Future Consciousness ile iyi bir başlangıç yapıyor, parça UFOlar ile ilgili bir belgesele soundtrack olmuş hissi veren hoş bir solo ile sonlanıyor. Albümün en iyi parçalarından biri ise tribal bir bateri ritmiyle başlayan death/trash Pandemonic Outbreak, sert ve aynı zamanda bulaşıcı derecede groovy vokaliyle göze çarpıyor.
Albümün diğer favori parçası Symphony of the Dead, atmosferin dibine vuran, bayan ve clean vokallerin de yer aldığı, dinledikçe sizi 90 başlarındaki atmosferik black/gotik gruplarını tekrar dinleme ihtiyacını güdüleyen, içinde çok teknik olmasa da bas ve solo gitar kısımları ile etki uyandıran, değişken ritimleri ile albümdeki en farklı parça. Farklı parçalardan söz etmişken sadece 2 buçuk dakika süren albümle aynı adı taşıyan parça, tüy kıpraştıran bir girişe sahip.
İçinde biri oryantal olmak üzere pek çok ritm bulunduran11 dakikalık The Way adlı parça , hayaletimsi bayan çığlık vokallerle tüylerinize düşman diğer bir parça Paths'e bağlanıyor.
Brütal yanını kaybetmeyen atmosferik/progressive death metal. Hoş.
(7,75 /10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder