17 Mayıs 2008 Cumartesi

Sözlerinde Çocuğu Bildim...


Metropolis
Bu aralar izlediğim filmler içinde en dikkat çekeni CNBC-E'nin bilimkurgu kuşağında gösterilen anime Metropolis oldu. Bir kız çocuğu formatında yapılan android Tima'nın ve arka yapıda şehir çizimleri ile çok başarılı kompoze edilmiş olan şehir devleti Metropolis'in hikayesini izliyoruz.
Karakter çizimi çağdaş türevlerinden farklı olduğu için biraz yabancılık çekse de, konunun akıcılığı sıkılmadan izlenmesini sağlıyor filmi. Her edebi metin uyarlamasında olduğu gibi, karakter gelişiminin zayıflığı ve hikayenin bir film süresine indirgemenin zorluğu , filmin olumsuz yanlarını gösteriyor.
"Kenichi! Who...am...I?"
M.Ö.10,000.
Boşa harcanan emek. Çok daha iyi olmalıydı.
Halka 2
Kim ne derse desin, gayet iyi bir film. Hiç olmazsa sıkıca düğümler atılıyor ve geceleri rahatça uyuyabiliyoruz.
Kara Şahin Düştü
Yıllardır izlememiştim. Kendisinden sonra pek çok filme ilham verici gerçekçi çatışma sahnelerine rağmen filmi her zaman "Bin (çoğu sivil) Somalinin 19 Amerikalı askere kurban edilerek Amerikalıların bir kez daha kendi kendilerini -self- kahraman ilan etmeleri" ile hatırlayacağım. Somali'ye ne mi oldu? Geriye şu an minimum 6 ayrı grupca yönetilmeye çalışılan , Etiyopyalı işgalci askerlerin Mogadişu'da binlerce kişiyi keyiflerince işkence yapıp öldürdüğü, idari olarak parçalanmış, artık ülke bile denilemeyecek bir toprak parçası...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder